AITHER Οργανικό, 100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Θυμάρι 5ml

101003

Νεό

καθαρό αιθέριο έλαιο με ισχυρή λιποδυαλιτική, τονωτική & αντισηπτική δράση. Δίνει λύσει στον πονόλαιμο και τονώνει το ανοσοποιητικό.

Πληροφορίες

No reward points for this product.


€ 5.90

Το θυμάρι αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά μεσογειακά, αρωματικά και μελισσοτροφικά φυτά. Η λατινική ονομασία του είναι Thymus Capitatus και το όνομά του δόθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαίους Έλληνες και από το αρχαίο ελληνικό ρήμα Θύω που σημαίνει θυσιάζω.
Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ως θυμίαμα στους ναούς. Άλλη εκδοχή αναφέρει ότι προέρχεται από την λέξη Θύμων που σημαίνει θαρραλέος. Οι Ρωμαίοι στρατιώτες το χρησιμοποιούσαν για να αποκτήσουν δύναμη και ενεργητικότητα.
Συλλέγεται κατά την περίοδο της άνθησής του, στο τέλος της άνοιξης έως αρχές του καλοκαιριού και θεωρείται κορυφαίο μελισσοκομικό φυτό, επειδή δίνει ένα εξαιρετικά αρωματικό μέλι με μεγάλη διατροφική αξία.
Το αιθέριο έλαιο του Θυμαριού προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και ανθών του και έχει ένα έντονο χαρακτηριστικό άρωμα.
Περιέχει σαν κύριο συστατικό του τη θυμόλη η οποία είναι υπεύθυνη για το άρωμα θυμαριού. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε φυσικός προκάτοχος των σύγχρονων αντιβιοτικών. Στο κτήμα μας καλλιεργούνται φυτά θυμαριού και το αιθέριο έλαιο που παράγουμε είναι εξαιρετικής ποιότητας.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Το έλαιο του θυμαριού περιέχει σαν κύριο συστατικό του τη θυμόλη (ποσοστά άνω του 25%), η οποία είχει εξαιρετική αντισηπτική δράση. Η θυμόλη είναι υπεύθυνη για το άρωμα θυμαριού. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε φυσικός προκάτοχος των σύγχρονων αντιβιοτικών.

Χρήση:

 • Πονόλαιμος (σπιτικό σιρόπι): Στάξτε μία σταγόνα ελαίου σε δύο κουταλάκια μέλι, ανακατέψτε και έπειτα προσθέστε 5-6 κουταλάκια καυτό νερό. Κάντε γαργάρες  2-3 φορές την ημέρα και έπειτα καταπίνετε.
 • Κρυολόγημα-Βήχας: Μασάζ για τον βήχα σε στήθος & πλάτη με 15 σταγ. ελαίου  σε 1,7 fl. oz/50 ml λάδι βάσης. Παράλληλα, στάξτε 5–10 σταγ. στον εξατμ. αιθ. ελαίων για να ανακουφίσετε τον βήχα.
 • Μυικοί πόνοι: Μασάζ στα επίπονα σημεία με 15 σταγ.ελαίου σε 1,7 fl. oz/50 ml Βαλσαμέλαιο.
 • Εσωτερική χρήση-Τόνωση Ανοσοποιητικού: Αραιώστε 1 σταγόνα σε 4,08 fl. oz. / 120ml υγρό (νερό/χυμό).
 • Διάχυση αιθ. ελαίων- Καθαρισμός Αέρα: 5–10 σταγόνες στον εξατμιστήρα αιθ. ελαίων.
 • Αντισηπτική προστασία στο σπίτι:
  Πάτωμα: 15 σταγόνες στο νερό της σφουγγαρίστρας.
  Επιφάνειες: 5 σταγόνες σε νωπό πανί και πέρασμα στις επιφάνειες.
 • Αντισηπτική δράση σε πληγές: 10 σταγόνες σε 30ml Λάδι Δικτάμου.
 • Αρθριτικά:  Μασάζ στα επίπονα σημεία με 15 σταγ.ελαίου σε 1,7 fl. oz/50 ml Βαλσαμέλαιο.
 • Κυτταρίτιδα: Μασάζ σε βραχίονες, κοιλιά & πόδια με 15 σταγ. ελαίου σε 1,7 fl. o/50ml Τζοτζόμπα.
 • Κατακράτηση υγρών-Αδυνάτισμα:  Μασάζ σε βραχίονες, κοιλιά & πόδια με 15 σταγ. ελαίου σε 1,7 fl. o/50ml λάδι Χαρουπιού.
 • Αδύναμα μαλλιά: μάσκα μαλλιών με 10-15 σταγόνες ελαίου σε 50ml Δαφνέλαιο. Απλώστε σε βρεγμένα μαλλιά και τυλίξτε με ζεστή πετσέτα για 30'. Ξεβγάλτε με σαμπουάν.
 • Μαγειρική: 3 σταγόνες στο τέλος του φαγητού για να αρωματίσετε σαλάτες, όσπρια, σάλτσες και κρέας.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Να µην χρησιμοποιείται αδιάλυτο. Κρατήστε το µακριά από τα παδιά. ∆εν συνιστάται σε περίπτωση εγκυμοσύνης & θηλάσου χωρίς τη σύµφωνη γνώµη του γιατρού.
Για εσωτερική χρήση, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Σημείωση: Για την αποφυγή της αλοίωσης, όλα τα αιθέρια έλαια πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως σε σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες. Τα αιθέρια έλαια συνιστάται να αποθηκεύονται σφραγισμένα σε δροσερό μέρος, όπως ψυγείο και να χρησιμοποιούνται εντός 12 μηνών από το πρώτο άνοιγμα. 

PRODUCT IDENTITY:
Botanical Name: Thymus Capitatus
Country of Origin: Greece
Extraction Method: Steam distilled
Plant part: 500 gr of Flowers/Leaves
Aroma: Woody, green, medicinal & spicy scent
Drops per container: About 100

SUPPLEMENT FACTS:
Serving size: 1 drop
Servings per container: About 250
Amount per serving: % DV
hyme Flowers/Leaves 60mg**
** Daily Value (DV) not established.

Κανένα σχόλιο πελάτη προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

AITHER Οργανικό, 100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Θυμάρι 5ml

AITHER Οργανικό, 100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Θυμάρι 5ml

καθαρό αιθέριο έλαιο με ισχυρή λιποδυαλιτική, τονωτική & αντισηπτική δράση. Δίνει λύσει στον πονόλαιμο και τονώνει το ανοσοποιητικό.

Γράψτε μια κριτική

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης: