AITHĒR Οργανικό, 100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Ρίγανη 5ml

101002

Νεό

καθαρό αιθέριο έλαιο για την τόνωση του ανοσοποιητικού & για υγιές πεπτικό σύστημα. Ιδανικό σε περιπτώσεις βήχα.

Πληροφορίες

No reward points for this product.


€ 5.90

Η ελληνική ρίγανη αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αρωματικά φυτά. Πέρα από το χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση που δίνει στο φαγητό, έχει και πάρα πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες, με κυριότερη δραστική ουσία την καρβακρόλη.
Το όνομα της προέρχεται από τις λέξεις «όρος» (βουνό) και «γάνος»(λαμπρότητα),δηλ. το φυτό που λαμπρύνει το βουνό. Το ελληνικό αιθέριο έλαιο ρίγανης έχει άριστη ποιότητα και θεωρείται από τα καλύτερα του κόσμου. Το μεσογειακό κλίμα της χώρας και η ποιότητα του εδάφους συμβάλλουν σε αυτό.
 Το αιθέριο έλαιο ρίγανης λαμβάνεται με απόσταξη με υδρατμούς των βλαστών, των  φύλλων και των ανθέων του φυτού. Στο κτήμα μας καλλιεργούνται φυτά ρίγανης και το αιθέριο έλαιο που παράγουμε είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Οι αρχαίοι Έλληνες γνώριζαν τη θεραπευτική της αξία και τη χρησιμοποιούσαν πίνοντας το τσάι της σε κολικούς και εξωτερικά σε πρηξίματα και για το στραβολαίμιασμα.
Ο πατέρας της ιατρικής Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε τη ρίγανη για τη θεραπεία της γαστραλγίας και διαφόρων παθήσεων του αναπνευστικού όπως αναφέρεται από το Θεόφραστο στο βιβλίο του ¨Περί φυτών ιστορίαι¨ καθώς και από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα στο περίφημο έργο του ¨Περί ύλης ιατρικής¨, ενώ ο Αντίγονος ο Καρύστιος αναφέρει πως οι Πελασγοί θεράπευαν τις πληγές τους βάζοντας ρίγανη επάνω σε αυτές.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης έχει σαν κύρια συστατικά του τη θυμόλη και την καρβακρόλη (47-68%).
Η καρβακρόλη είναι αυτή που δίνει το χαρακτηριστικό άρωμα ρίγανης. Οι δύο αυτές φαινόλες, καρβακρόλη και θυμόλη, είναι υπεύθυνες και για την αντιοξειδωτική, αναλγητική,αντισηπτική, τονωτική και αντιφλεγμονώδη ιδιότητα της Ρίγανης.
Η καρβακόλη θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί ως απολυμαντικό τροφίμων, καθώς επίσης και επιφανειών, σε συνδυασμό με άλλα αντιμικροβιακά.».
Ένα από τα πιο ισχυρά αιθέρια έλαια για υγιές πεπτικο σύστημα αφού αυξάνει τη ροή της χολής και σκοτώνει τα παθογόνα βακτήρια του εντέρου που ζουν στο πεπτικό σύστημα.
Επιπλέον, το έλαιο της ρίγανης αναστέλλει την ανάπτυξη των ζυμομυκήτων, συμπεριλαμβανομένου του candida albicans,  που μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδα ή στοματικές λοιμώξεις.
Άλλες ενώσεις που περιέχονται σε μικρότερες ποσότητες, όπως το π-κυμένιο, συμβάλλουν στις αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ρίγανης.

Χρήση:

 • Κρυολόγημα-Βήχας: Μασάζ για τον βήχα σε στήθος & πλάτη με 15 σταγ. ελαίου  σε 1,7 fl. oz/50 ml λάδι βάσης. Παράλληλα, στάξτε 5–10 σταγ. στον εξατμ. αιθ. ελαίων για να ανακουφίσετε τον βήχα.
 • Μυικοί πόνοι: Μασάζ στα επίπονα σημεία με 15 σταγ.ελαίου σε 1,7 fl. oz/50 ml Βαλσαμέλαιο.
 • Στοματική υγιεινή-Προστασία των ούλων: Βουρτσίστε τα δόντια & τα ούλα χρησιμοποιώντας μαλακή οδοντόβουρτσα με 1 σταγ. αιθ. ελαίου φασκόμηλου αραιωμένη σε μια κουταλιά λάδι αλαδανιάς.
 • Ψείρες: 8-10 σταγ. σε 250ml Σαμπουάν και λούζετε τα μαλλιά 2 φορές την εμδοβάδα για πρόληψη.
 • Υγιές πεπτικό σύστημα: Στάξτε 1 σταγόνα σε 120ml υγρού (νερό, τσάι), προσθέστε λίγο μέλι, ανακατέψτε και τέλος προσθέστε το ζεστό νερό και καταναλώστε το.
 • Εσωτερική χρήση για Τόνωση Ανοσοποιητικού & Απόχρεμψη: Στάξτε 1 σταγόνα σε 120ml υγρού (νερό, τσάι), προσθέστε λίγο μέλι, ανακατέψτε και τέλος προσθέστε το ζεστό νερό.
  Εναλλακτικά στάξτε 1 σταγ. σε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και καταναλώστε το. Η δραστικότητα της καρβακρόλης που περιέχεται στο έλαιο της ρίγανης συνιστά προσοχή ως προς τη προτεινόμενη δοσολογία που δεν πρέπει να ξεπερνά τις 5 σταγόνες ημερησίως.
 • Διάχυση αιθ. ελαίων- Αρωματισμός Χώρου: 5–10 σταγόνες στον εξατμιστήρα αιθ. ελαίων.
 • Αρθριτικά: Μασάζ στα επίπονα σημεία με 15 σταγ.ελαίου σε 1,7 fl. oz/50 ml Βαλσαμέλαιο.                    
 • Μαγειρική: 5-10 σταγόνες στο τέλος του φαγητού για να αρωματίσετε σαλάτες, όσπρια, σάλτσες και κρέας.
 • Αντισηπτική προστασία στο σπίτι:
  α. Πάτωμα: 15 σταγόνες στο νερό της σφουγγαρίστρας.
  β. Επιφάνειες: 5 σταγόνες σε νωπό πανί και πέρασμα στις επιφάνειες.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Να µην χρησιμοποιείται αδιάλυτο. Κρατήστε το µακριά από τα παδιά. ∆εν συνιστάται σε περίπτωση εγκυµοσύνης & θηλασµού χωρίς τη σύµφωνη γνώµη του γιατρού.
Για εσωτερική χρήση, συµβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Σημείωση: Για την αποφυγή της αλοίωσης, όλα τα αιθέρια έλαια πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως σε σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες. Τα αιθέρια έλαια συνιστάται να αποθηκεύονται σφραγισμένα σε δροσερό μέρος, όπως ψυγείο και να χρησιμοποιούνται εντός 12 μηνών από το πρώτο άνοιγμα. 

PRODUCT IDENTITY: 
Botanical Name: Origanum Vulgaris
Country of Origin: Greece
Extraction Method: Steam distilled
Plant part: 500 gr of Leaves/Flowers
Aroma: Spicy, green, camphorous scent
Drops per container: About 100

SUPPLEMENT FACTS:
Serving size: 1 drop
Servings per container: About 250
Amount per serving: % DV
Oregano Leaves/Flowers 60mg**
** Daily Value (DV) not established.

Βάρος0,01 kg
Όγκος5 ml

Κανένα σχόλιο πελάτη προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

AITHĒR Οργανικό, 100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Ρίγανη 5ml

AITHĒR Οργανικό, 100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Ρίγανη 5ml

καθαρό αιθέριο έλαιο για την τόνωση του ανοσοποιητικού & για υγιές πεπτικό σύστημα. Ιδανικό σε περιπτώσεις βήχα.

Γράψτε μια κριτική

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης: