AITHER Οργανικό, 100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Δίκταμος 5ml

101004

Νεό

καθαρό αιθέριο έλαιο

Πληροφορίες

By buying this product you can collect up to 2 loyalty points. Your cart will total 2 points that can be converted into a voucher of € 1.00.


€ 28.00

Ο δίκταμος είναι ενδημικό, φρύγανο της Κρήτης. Είναι ένα μικρό φυτό της οικογένειας των χειλεανθών, χρώματος της γαλα-ζόπετρας, με αποστρογγυλευμένα φύλλα σε σχήμα καρδάς, ελαφρώς σαρκώδη και χνουδωτά. Ανθίζει σε μωβ χρώμα, προς τα μέσα του μηνός Ιουλίου. Πρόκειται για ένα περιζήτητο, σπάνιο και δυσεύρετο βότανο σκαρφαλωμένο σε απόκρημνους βράχους. Το όνομά του το πήρε από το κρητικό όρος, Δίκτη (Λασιθιώτικα όρη όπου κατά τη μυθολογία υπήρξε το μέρος γέννησης του Δία) και τη λέξη θάμνος (∆ίκταµνος, ο Θάµνος της ∆ίκτης) όπου παλαιότερα αφθονούσε. Ο δίκταμος θεωρείται πραγματικό δώρο της θεότητας, αγγελιοφόρος της υγείας, της ευτυχίας και του έρωτα. Το θαυματουργό αυτό βότανο είναι γνωστό από τη Μινωική εποχή όταν οι Μινωίτες παρασκεύαζαν από το βότανο αρώματα, θεραπευτικές αλοιφές & αρωματικά λάδια. Από τη Μινωική εποχή του έχει δοθεί η επονομασία theangelis, ενός φυτού «σταλμένου από τους θεούς». Το ιερότερο προϊόν στη Μινωική εποχή ήταν ο Δίκταμος μέσα σε ελαιόλαδο το οποίο πρόσφεραν στις θεότητες, στους ιερείς και τους βασιλείς των ανακτόρων της Κρήτης, των Μυκηνών και της Πύλου, από τον 15ον έως τον 13ον αιώνα π.Χ.

Ο δίκταμος ήταν φυτό της Θεάς Δίκτυννας (ή Άρτεμις Βριτόμαρπις). δινόταν για να διευκολύνει τα έμμηνα και την απελευθέρωση των γυναικών σε εγκυμοσύνη. Ο Δίκταμος ήταν γνωστός από την αρχαιότητα και οι αρχαίοι γιατροί του απέδιδαν πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.  Ο Aριστοτέλης στο έργο του “Περί των ζώων ιστορίαι” μας κάνει γνωστές τις παυσίπονες και επουλωτικές ιδιότητες του δίκταμου αναφέροντας τα εξής:

“Επεί και εν Kρήτη φασί τας αίγας τας αγρίας όταν τοξευθώσι ζητείν το δίκταμνον δοκεί δε τούτον εκβλητικόν είναι των τοξευµάτων εν τω σώµατι” που σημαίνει ότι

 όταν τα αγριοκάτσικα της Kρήτης (τους Kρητικούς Aίγαγρους (Capra aegagrus) πληγώνονταν από βέλη κυνηγών και έμενε το βέλος στο σώμα τους, έτρεχαν ενστικτωδώς να αναζητήσουν δίκταμο τον οποίο και μασούσαν και έπειτα τον έφτυναν επάνω στην πληγή. Τότε το βέλος έπεφτε αμέσως και η πληγή επουλώνονταν. Μεταξύ των 14 ονομάτων που του έχουν δοθεί στην Κρήτη σήμερα (έρωντας, στοματόχορτο, στομαχοβότανο, αδίχταμος, ατίταμος, δίκταμνο κ.ά.), το πιο διαδεδομένο είναι «έρωντας» από τον θεό Έρωτα, τον φτερωτό Θεό της αγάπης. Ο δίκταμος αποτελούσε σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης. Δεν είναι τυχαίο που και τα ίδια τα φύλλα του έχουν σχήμα καρδιάς.

Ο Δίκταμος υπήρξε ένα βότανο µε ιδιαίτερη οικονοµική σηµασία στο παρελθόν, όπως άλλωστε και σήµερα, που η υπερβολική και αλόγιστη εκμετάλλευση του άγριου βοτάνου προκάλεσε µείωσή του ακόµα και εξαφάνισή του σε ορισµένες περιοχές.

Ο Δίκταμος σήμερα προστατεύεται από τη Συνθήκη της Βέρνης. Στο κτήμα μας καλλιεργούνται φυτά δικτάμου και το αιθέριο έλαιο που παράγουμε είναι εξαιρετικής ποιότητας. Από την απόσταξη 100kg Δικτάμου παράγεται μόνο 1lt αιθέριο έλαιο. Παράγεται σε παγκόσμια αποκλειστικότητα στο αποστακτήριο αιθ. ελαίων της Bioaroma Crete.

Στο κτήμα μας καλλιεργούνται φυτά δικτάμου και το αιθέριο έλαιο που παράγεται είναι εξαιρετικής ποιότητας.;

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:

Ο Δίκταμος περιέχει πολυφαινόλες που έχουν αναδείξει σε μελέτες αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση.

Ο Δίκταμος περιέχει τοκοφερόλες, πολυφαινόλες ursolic acid, αιθέρια έλαιαc arvacrol, p-cymene, linalool, γ-terpinene and terpinen-4-ol caryophyllene που έχουν αναδείξει σε μελέτες αντιμιτωτική, αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Η αντισηπτική δράση του δίκταμου σύμφωνα με μελέτες αφορά τα στελέχη Staphylococcus aureus, Staphylococcus epidermidis, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Salmonella Enteritidis, Salmonella typhimurium, Saccharomyces cerevisiae, Aspergillus, ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ιούς, πρωτόζωα και είδη μυκήτων.

Το βασικό έλαιο που εμπεριέχουν τα λεπτότατα χνούδια των φύλλων του, είναι η πουλεγόνη, η οποία λαμβανόμενη σε μικρή δόση, διεγείρει το νευρικό σύστημα, επιταχύνει το μεταβολισμό και υψώνει τοπικά την θερμοκρασία του σώματος.

ΧΡΗΣΗ:

  • Αντιγήρανση: Ενισχύστε 50ml λάδι δικτάμου με 3 σταγόνες αιθ. ελαίου δικτάμου και εφαρμόστε κάθε βράδυ στο πρόσωπό σας.
  • Ουλές και σημάδια ακμής στο πρόσωπο: Ενισχύστε 50ml λάδι δικτάμου με 3 σταγόνες αιθ. ελαίου δικτάμου και εφαρμόστε κάθε βράδυ στο πρόσωπό σας. Δεν ξεβγάζεται. 
  • Ραγάδες: Αν πρόκειται για βαθιές ραγάδες συνιστάται αρχικά η χρήση του σαπουνιού γλυκερίνης με λούφα για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος, έπειτα το λάδι με τον δίκταμο και τέλος η κρέμα κατά των ραγάδων. Η ανανέωση των κυττάρων και η ανάπλαση του δέρματος εντυπωσιάζει.
  • Αφέψημα τονωτικό: Στάξτε 1 σταγόνα στην κούπα του τσαγιού, προσθέστε λίγο μέλι, ανακατέψτε και τέλος προσθέστε το ζεστό νερό.
  • Στομαχικές διαταραχές-Δυσπεψία: Στάξτε 1 σταγόνα στην κούπα του τσαγιού, προσθέστε λίγο μέλι, ανακατέψτε και τέλος προσθέστε το ζεστό νερό.
  • Τόνωση ανοσοποιητικού: στάξτε1 σταγ. ελαίου σε μία κουταλιά λάδι και καταναλώστε το για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Εσωτερική χρήση: Αραιώστε 1 σταγόνα σε 4,08 fl. oz. / 120ml υγρό (νερό/τσάι/χυμό) και καταναλώστε το.
    Συνιστάται προσοχή ως προς τη προτεινόμενη δοσολογία που δεν πρέπει να ξεπερνά τις 5 σταγόνες ημερησίως.
  • Μαγειρική: Μιας και ανήκει στην ίδια οικογένεια με την ρίγανη, η γεύση τους μοιάζει πολύ. Χρησιμοποιείται λοιπόν και στην μαγειρική προσθέτοντας είτε 1-3 σταγόνες σε ελαιόλαδο και περιχύνετε ωμό στην σαλάτα, είτε 2 σταγόνες στο τέλος του φαγητού.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ: Να µην χρησιμοποιείται αδιάλυτο. Κρατήστε το µακριά από τα παδιά. ∆εν συνιστάται σε περίπτωση εγκυµοσύνης & θηλασµού χωρίς τη σύµφωνη γνώµη του γιατρού.
Για εσωτερική χρήση, συµβουλευτείτε τον γιατρό σας. Σημείωση: Για την αποφυγή της αλοίωσης, όλα τα αιθέρια έλαια πρέπει να αποθηκεύονται μακριά από το άμεσο ηλιακό φως σε σκουρόχρωμες γυάλινες φιάλες. Τα αιθέρια έλαια συνιστάται να αποθηκεύονται σφραγισμένα σε δροσερό μέρος, όπως ψυγείο και να χρησιμοποιούνται εντός 12 μηνών από το πρώτο άνοιγμα. 

Βάρος0.01 kg
Όγκος5 ml

Κανένα σχόλιο πελάτη προς το παρόν.

Γράψτε μια κριτική

AITHER Οργανικό, 100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Δίκταμος 5ml

AITHER Οργανικό, 100% αγνό Αιθέριο Έλαιο Δίκταμος 5ml

καθαρό αιθέριο έλαιο

Γράψτε μια κριτική

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης: