Οφέλη και χρήσεις της χειμερινής αρωματοθεραπείας

Κάθε φορά που μιλάμε για Αρωματοθεραπεία, μιλάμε για μια κουλτούρα
που υπάρχει για περισσότερα από 6000 χρόνια! 6000 χρόνια αυτής της ολιστικής θεραπείας που προάγει την υγεία και την ευεξία χρησιμοποιώντας φυτικά εκχυλίσματα.
Αν υπάρχει μία εποχή του χρόνου που συνιστάται περισσότερο η αρωματοθεραπεία, είναι ο χειμώνας.
Η εποχική γρίπη και το κρυολόγημα δεν είναι κάτι που μας αρέσει να αντιμετωπίζουμε.
Μάλιστα, μας προκαλεί ανησυχία.
 Η αρωματοθεραπεία έρχεται να δώσει την απόλυτη λύση και εδώ είναι οι προτάσεις μας για τα φυσικά έλαια και τα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Αιθέρια Έλαια:

Roll on για τον πονοκέφαλο


Μια φυσική λύση για όλους όσους έχουν συνεχείς πονοκεφάλους. Η ήπια αναισθητική δράση της μέντας σε συνδυασμό με την αναλγητική δράση της λεβάντας και του λεμονιού αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον πόνο προσφέροντας άμεση ανακούφιση. Εφαρμόστε απευθείας στο δέρμα.

Μίγμα Αιθέριων Ελαίων κατά του κρυολογήματος


Ένα μίγμα αιθέριων ελαίων από ευκάλυπτο, ρίγανη & θυμάρι. Ένας ισχυρός συνδυασμός για την καταπολέμηση του κρυολογήματος με τον πιο φυσικό τρόπο! Λίγες σταγόνες στον εξατμιστήρα αιθέριων ελαίων είναι αρκετές για να αποσυμφορήσουν τη μύτη, να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσουν τον βήχα.


- Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης


Η γρίπη είναι πολύ συχνή αυτή την κρύα εποχή. Το αιθέριο έλαιο ρίγανης είναι εδώ για να σας βοηθήσει καθώς είναι το πιο αποτελεσματικό φυσικό αντιβιοτικό που σκοτώνει αμέσως ιούς και βακτήρια. Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ ταυτόχρονα ανακουφίζει περιπτώσεις έντονου βήχα.


- Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Ευκάλυπτου


Αυτό το αιθέριο έλαιο είναι γνωστό για την ευεργετική του δράση στα κρυολογήματα και στο αναπνευστικό σύστημα. Με ισχυρές αποχρεμπτικές, αντικαταρροϊκές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.



- Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Πεύκου


Ιδανικό για συμπτώματα γρίπης, ρευματισμών, βήχα και ιγμορίτιδας. Με ισχυρές αποχρεμπτικές, αντικαταρροϊκές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.


- Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Πορτοκαλιού


Χαρίζει λάμψη σε πρόσωπο και σώμα. Ανανεώνει τη διάθεση,
τονώνει το πνεύμα και αναζωογονεί τη σκέψη. Δημιουργεί εορταστική & ζεστή ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την κανέλα. Χρησιμοποιείται το και στη ζαχαροπλαστική!


- Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Κανέλας


Σε συνδυασμό με το πορτοκάλι χαρίζει μια ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Χρησιμοποιείται επίσης σε γλυκά ή ποτά. Έχει αντιδιαβητική αντιφλεγμονώδη δράση, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά τον οργανισμό να απαλλαγεί από τις τοξίνες που προκαλούν κυτταρίτιδα.


- Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Κυπαρισσιού


Φέρνει το άρωμα του δάσους στο σπίτι σας ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα αναπνευστικά προβλήματα. Βοηθά το κυκλοφορικό σύστημα, ανακουφίζει από την κυτταρίτιδα και τις αιμορροΐδες επίσης.


- Βιολογικό Αιθέριο Έλαιο Μέντας


Η μέντα με το χαρακτηριστικό υπέροχο και ζωηρό άρωμά της χρησιμοποιείται ιδανικά στα κρυολογήματα καθώς βοηθά στο άνοιγμα των αεραγωγών. Επιπλέον, βοηθά σε περιπτώσεις πονοκεφάλου, μειώνει τη φλεγμονή και το πρήξιμο.

- Έλαιο δεντρολίβανου


Τονώνει τη μνήμη και ενισχύει τη διάθεση. Έχει επίσης ισχυρές αποχρεμπτικές, αντικαταρροϊκές και τονωτικές ιδιότητες.

Λάδι μασάζ για το κρυολόγημα 


Ιδανικό για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος όπως η ρινική συμφόρηση, ο βήχας και ο πόνος στα κόκκαλα. Απλώστε το λάδι στο στήθος, την πλάτη και τα πέλματα και διατηρήστε τις περιοχές ζεστές μέχρι το έλαιο να απορροφηθεί.

Αλοιφή για τα κρυολογήματα 

Μια θαυματουργή αλοιφή. Σχεδιασμένη για να ανακουφίζει τη ρινική συμφόρηση, τον πονόλαιμο, τον πόνο στο αυτί, τον βήχα με φλέγματα και την ένταση των μυών. Εφαρμόστε στον λαιμό, γύρω από τη μύτη, το στήθος και την πλάτη 2-3 φορές την ημέρα και δείτε τα συμπτώματα να υποχωρούν αμέσως.

Η αρωματοθεραπεία μπορεί να σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε την ισορροπία στο σώμα και την ψυχή σας.

Χαιρόμαστε που βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να ενσωματώνουν την αρωματοθεραπεία στην καθημερινότητά τους.
-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ----