Χρήσιμες συνταγές με τα αιθέρια έλαια της BioAroma

 

Όλα τα αιθέρια έλαια της Bioaroma μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως είτε μόνα τους είτε συνδιάζοντάς τα. Ο τρόπος παραγωγής τους τα καθιστά εντελώς ακίνδυνα εφόσον κάθε επίπεδο της αλυσίδας παραγωγής τους, από την καλλιέργεια μέχρι και την απόσταξη, χαρακτηρίζεται από την αγνότητα.

 

Τα αιθέρια έλαια ποικίλουν ανάλογα με τις ιδιότητες και τη χρήση τους. Απομονώνονται με την διεργασία της απόσταξης, έχουν φυτική προέλευση απο ένα αρωματικό φυτό - βότανο και συνήθως φέρουν το όνομα του βοτανου αυτού. Κάθε βότανο έχει διαφορετικές ιδιότητες τις οποίες κληρονομεί και το αιθέριο έλαιο που παράγεται με την αποσταξή του. Οι ιδιότητες τους αυτές τα καθιστούν ικανά να έχουν πολλαπλές χρήσεις όσο αφορά την υγεία, την θεραπεία και την ευεξία με απίστευτα αποτελέσματα. Παρακάτω θα βρείτε μερικά μυστικά χρησιμοποιώντας τα:

Αιθέρια έλαια για πονοκέφαλο

Όλοι ξέρουμε πόσο ενοχλητικός μπορεί να είναι ένας πονοκέφαλος ή οι ημικρανίες στην καθημερινότητα μας. Για να τον εξαφανίσετε φυσικά και αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια, κάντε την εξής χρήση:

 

Αναμείξτε:

4 σταγόνες Μέντα,

6 σταγόνες Λεμόνι,

6 σταγόνες Λεβάντα.

Με το μείγμα αιθέριων ελαίων που δημιουργήσατε, κάντε μασάζ στους κροτάφους, το μέτωπο και γύρω από τα αυτιά. Χαλαρώστε και αφήστε τις θεραπευτικές ιδιότητες τους να σας ανακουφίσουν μια και καλή.

 

Αιθέρια έλαια για κυτταρίτιδα

Ο νούμερο ένα εχθρός κυρίως των γυναικών είναι η κυτταρίτιδα. Τι θα λέγατε αν με την χρήση αιθέριων ελαίων και με λίγο μασάζ μπορείτε απαλλαγείτε απο αυτήν? Θα σας πούμε ακριβώς πώς:

Αναμείξτε

8 σταγόνες Κυπαρίσσι,

12 σταγόνες Αρκευθο,

6 σταγόνες Δεντρολίβανο,

4 σταγόνες Λεβάντα

 

σε 50 ml. Aμυγδαλέλαιου ή ενυδατικής κρέμας.

Χρησιμοποιώντας το μείγμα αυτό, ξεκινήστε να κάνετε μασάζ ασκώντας πίεση με την παλάμη σας, στα επίμαχα σημεία, με κυκλικές κινήσεις με φορά πάντα προς την καρδιά. Κάντε το καθημερινά και σε σύντομο χρονικό διάστημα, απολαύστε τα αποτελέσματα.

Αιθέρια έλαια για αρθρίτιδα - ρευματισμούς

Με τις χρόνιες αυτές παθήσεις να επιρεάζουν χιλιάδες έλληνες, η χρήση αιθέριων ελαίων έρχεται να δώσει μια ιδιαίτερα ικανοποιητική ανακούφιση και να αναζογωνίσει τις επιρεασμένες περιοχές του σώματος, με απλό και υγιεινό τρόπο:

Αναμείξτε:

12 σταγόνες Δίκταμο,

10 σταγόνες Αρκευθο,

8 σταγόνες πεύκο

σε 50 ml. Aμυγδαλέλαιου ή ενυδατικής κρέμας ή 10 σταγόνες από το παραπάνω μείγμα σε 1/2 φλιτζάνι νερό για την κομπρέσα.

Κάντε απαλή επάλειψη αποφεύγοντας το μασάζ στις επώδυνες αρθρώσεις ή τοποθετείστε κομπρέσα με το ίδιο μείγμα στις πάσχουσες περιοχές και αφήστε να δράσει όλη νύχτα.

Αιθέρια έλαια για μυϊκούς πόνους

Καθιστική ζωή, πιασήματα απο το γυμναστήριο ή χειρονακτικές εργασίες, είναι μερικοί λόγοι που δημιουργούνται μυϊκοί πόνοι ή πόνοι στην μέση. Δείτε τρομερή διαφορά στις ερεθισμένες ή περιοχές με πόνο, κάνοντας το εξής:

Αναμείξτε:

10 σταγόνες Θυμάρι,

10 σταγόνες Αρκευθο,

10 σταγόνες Ρίγανη

σε 50 γρ. αμυγδαλέλαιου ή ενυδατικής κρέμας.

Κάντε μασάζ στα επίπονα σημεία με το μείγμα σας ή προσθέστε λίγες σταγόνες από αυτό στο νερό του μπάνιου σας.

 

Αιθέρια έλαια για χαλαρωτικό μασάζ

Είναι μερικές φορές που η ένταση της μέρας, το άγχος αλλά και το καθημερινό τρέξιμο, δεν αφήνουν το σώμα μας να χαλαρώσει καθόλου. πέρα απο αυτό, όλοι χρειαζόμαστε κάποιες στιγμές χαλάρωσης, τα αιθέρια έλαια μας επιτρέπουν να κάνουμε αυτό το υπέροχο δώρο στον εαυτό μας, μέσα απο ένα απόλυτο χαλαρωτικό μασάζ...

Αναμείξτε:

8 σταγόνες Λεβάντα,

6 σταγόνες Αρκευθο,

8 σταγόνες Μανταρίνι,

8 σταγόνες πορτοκαλι,

σε 50 γρ. αμυγδαλέλαιου ή ενυδατικής κρέμας.

Αυτό είναι το ιδανικό μείγμα για να χαλαρώσετε απόλυτα...Ξεκουράστε το σώμα σας κάνοντας μασάζ στους ώμους, αλλά ακόμα και αν δεν έχετε αυτή την πολυτέλεια, νοιώστε αυτη την αύρα χαλάρωσης, βάζοντας το παραπάνω μείγμα στον εξατμιστήρα αιθέριων ελαίων.

 

Αιθέρια έλαια για κιρσούς - αιμορροίδες

Δεν χρειάζονται λόγια για να περιγράψουμε την ταλαιπωρία και τον πόνο που αντιμετοπίζει κάποιος που πάσχει απο αιμορροίδες. Ανακουφήστε και αντιμετοπίστε τις αιμορροίδες αλλά εξαφανείστε και τους κιρσούς με την βοήθεια των εξής αιθέριων ελαίων.

Αναμείξτε:

6 σταγόνες Λεμόνι,

10 σταγόνες Κυπαρίσσι,

10 σταγόνες Αρκευθου,

5 σταγόνες Μέντα

σε 50 γρ. αμυγδαλέλαιου ή ενυδατικής κρέμας ή 10 σταγόνες από το παραπάνω μείγμα σε 1/2 φλιτζάνι νερό για την κομπρέσα.

Κάντε επαλείψεις χρησιμοποιώντας τις παλάμες σας με φορά από τους αστραγάλους προς τους μηρούς ή τοποθετήστε κρύες κομπρέσες.

 

Αιθέρια έλαια για συνάχι - κρυολόγημα

Αντιμετοπίστε το κρυολόγημα και το συνάχι και θωρακίστε τον οργανισμο σας αλλά και των παιδιών σας, με απόλυτα φυσικό και υγιεινό τρόπο και χωρίς να καταφεύγετε σε φάρμακα.

Αναμείξτε :

10 σταγόνες Ευκαλύπτου,

10 σταγόνες Θυμάρι,

10 σταγόνες Μέντα

σε 50 γρ αμυγδαλέλαιου ή ενυδατικής κρέμας.

Κάντε εισπνοές ρίχνοντας λίγες σταγόνες σε ένα μαντίλι ή σε μια κούπα καυτό νερό. Κάντε μασάζ σε στήθος και πλάτη.

 

Αιθέρια έλαια για μαλλιά - τονωτικό

Αναμείξτε 10 σταγόνες Φασκόμηλο,

10 σταγόνες Δεντρολίβανο,

10 σταγόνες Δάφνη.

Ρίξτε λίγες σταγόνες από το μείγμα στο σαμπουάν σας για καθημερινή χρήση


Έιπαν για μας

bioaroma in Agios Nikolaos