Αειφόρες πρακτικές που ενισχύουν τη βιοποικιλότητα

Η Βioaroma Crete ακολουθεί το πρότυπο της αειφόρου ανάπτυξης, παράγοντας φυσικά προϊόντα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μειώνεται αλλά να βελτιώνεται η παραγωγική ικανότητα των φυτών και να ενισχύεται η βιοποικιλότητα.

 

Οι συνταγές ανταποκρίνονται πλήρως στις αρχές της αειφορίας αφού βασίζονται σε ενδημικά βότανα όπως ο Δίκταμος και η Αλαδανιά αλλά και σε πρώτες ύλες όπως το ελαιόλαδο και το Μελισσοκέρι χωρίς την προσθήκη χημικών συντηρητικών και άλλων βλαβερών ουσιών για την υγεία και το περιβάλλον.

 

Χρησιμοποιούμε υλικά που προέρχονται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες για τη συσκευασία των προϊόντων μας αποκλείοντας κάθε αρνητική επίπτωση στην υγεία και το περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η εταιρεία επιλέγει για τη νέα της εικόνα καινοτόμα βιοδιασπώμενα υλικά που προέρχονται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες (ροκανίδια ξύλου, φυσικές ρητίνες, ζαχαροκάλαμο) για τη συσκευασία των προϊόντων της προστατεύοντας έτσι πλήρως το περιβάλλον και ενισχύοντας την ανάπτυξη των φυτών. Παράλληλα, αξιοποιούμε φυσικές πηγές ενέργειας και εκμεταλλευόμαστε τα φυτικά υπολείμματα της απόσταξης των βοτάνων.

 

Πιο συγκεκριμένα, για τη διαδικασία της απόσταξης χρησιμοποιεί πέλλετ που παράγει η ίδια ηεταιρεία μετά την ψυχρή έκθλιψη των οργανικών κουκουτσιών του σταφυλιού, ενώ τα φυτικά υπολείμματα της απόσταξης γίνονται κομπόστ που αξιοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό κομπόστ στη φάρμα μας για τη διασφάλιση της υπεύθυνης παραγωγής που προάγει τη μελλοντική ποιότητα και ισορροπία του περιβάλλοντος.

 

Η Bioaroma Crete χρησιμοποιεί βιοδιασπώμενες, καινοτόμες συσκευασίες από ζαχαροκάλαμο, ρητίνες, ροκανίδια ξύλου και γυαλί αποκλείοντας το πλαστικό.

Τα χαρτόνια που χρησιμοποιούνται επιπλέον για τη συσκευασία προέρχονται από ξύλα νόμιμης καλλιέργειας και υπεύθυνης υλοτόμησης. Τέλος, όσον αφορά τις παιδικές συσκευασίες, προχώρησε στη δημιουργία παιδικών ηρώων εμπνεόμενη από τα βότανα της Κρήτης και τις ιδιότητές τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς.

 

 

Μπουκάλια

Η Bioaroma Crete παράγει σε συνεργασία με ελληνική εταιρεία νέα γενιά μπουκαλιών χρησιμοποιώντας “πράσινο” πλαστικό που προέρχεται από ζαχαροκάλαμο της Βραζιλίας. Αυτή η καινοτόμος ιδέα καθιστά την Bioaroma Crete την πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα με χρήση ζαχαροκάλαμου ως πρώτη ύλη στη συσκευασία.

 

Η βιομηχανία καλλυντικών συμβάλλει σημαντικά στην ποσότητα πλαστικών συσκευασιών που χρησιμοποιούνται κάθε χρόνο. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της συσκευασίας παράγεται από πετροχημικά ορυκτά καύσιμα. Πρόκειται για μη ανανεώσιμες πηγές και στη διαδικασία μετατροπής σε πλαστικό, απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Σε συνεργασία με μια ελληνική εταιρεία, η Bioaroma Crete έχει αναπτύξει αυτά τα μπουκάλια για να μειώσει την κατανάλωση των ορυκτών καυσίμων. Τα νέα πλαστικά μπουκάλια ζαχαροκάλαμου της Bioaroma Crete προέρχονται από έναν ανανεώσιμο πόρο που αναπτύσσεται υπεύθυνα στη Βραζιλία με ελάχιστο αντίκτυπο στους προμηθευτές τροφίμων ή τη βιοποικιλότητα και δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο για την ανάπτυξή του από τις φυσικές βροχοπτώσεις.

 

Το πλαστικό από ζαχαροκάλαμο, εκτός του ότι προέρχεται από ανανεώσιμη πηγή, αποθηκεύει και το διοξείδιο του άνθρακα. Για κάθε 100 τόνους πλαστικού ζαχαροκάλαμου που χρησιμοποιείται στα μπουκάλια της Bioaroma Crete, αφαιρούνται από το περιβάλλον 309 τόνοι CO2. Στην πραγματικότητα, μέσω της χρονολόγησης άνθρακα - της ίδιας τεχνικής που χρησιμοποιείται στην αρχαιολογία - είναι δυνατόν να επαληθεύσουμε ότι τα άτομα άνθρακα που συλλέγονται στα μπουκάλια της Bioaroma Crete είναι νεότερα από αυτά του παραδοσιακού πλαστικού.

 

Το πλαστικό ζαχαροκάλαμου παρασκευάζεται με εκχύλιση αιθανόλης από το ζαχαροκάλαμο. Αυτή η αιθανόλη κατόπιν υποβάλλεται σε επεξεργασία σε πολυαιθυλένιο. Αυτό το πλαστικό είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και βιοδιασπώμενο.

 

 

Τι είναι αυτό που μας κάνει να είμαστε οι πιο πράσινοι απ’ όλους;

 

Κάθε μπουκάλι σαμπουάν της Bioaroma Crete περιέχει σπόρους από μυρωδάτα βότανα και καρποφόρα δέντρα.

Όταν το σαμπουάν τελειώσει, οι συσκευασίες θάβονται στο χώμα και διασπασπώνται πλήρως χωρίς να αφήσουν κάποιο αποτύπωμα στο περιβάλλον. Το θαύμα όμως δεν τελειώνει εκεί!

Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, φυτρώνουν μυρωδάτα βότανα και καρποφόρα δέντρα!

 

"Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτή τη σημαντική καινοτομία στην αγορά. Το πιο σημαντικό για το πλαστικό από ζαχαροκάλαμο είναι ότι αν και οι ιδιότητές του δεν διαφέρουν από τα παραδοσιακά πλαστικά υλικά, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι σημαντικά μικρότερες. "

Μανούσος Πεδιαδίτης

 

 

Βάζα

Η Bioaroma Κρήτης είναι η πρώτη εταιρεία που συνεργάζεται με την εταιρεία Sulapac https://www.sulapac.com/find-products/ για τα βάζα της.

Τα υλικά του βάζου είναι μια ελεύθερη από μικροπλακίδια και πλήρωςβιοαποικοδομήσιμη εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά πλαστικά.

Κατασκευασμένο από ξύλο και φυτικά συνδετικά υλικά με βάση την αειφόρο παραγωγή, τα βάζα της Bioaroma Crete σε συνεργασία με τη Sulapac είναι ένα πατενταρισμένο υλικό που είναι απολύτως βιοδιασπώμενο και απαλλαγμένο από μικροπλαστικά.

Τα βάζα μας κατασκευάζονται από υλικά που προέρχονται από αειφόρο ανάπτυξη. Το ανανεώσιμα υλικά όπως τα άχυρα, τα βότανα και τα ροκανίδια ξύλου είναι 100% βιοδιασπώμενα και χωρίς μικροπλαστικά.

 

Εάν ένα βάζο καταλήξει τυχαία στον ωκεανό, δεν βλάπτει το οικοσύστημα. Φυσικά μικροοργανισμοί μπορούν να χωνέψουν και να μετασχηματιστούν σε CO2, H2O και βιομάζα.

 

Τα οργανικά συστατικά του βάζου ανακυκλώνονται με τρόπο που μιμούνται τη φύση. Ένα μεγάλο μέρος του υλικού μετατρέπεται σε CO2 ή CH4 και νερό και τα υπόλοιπα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των θρεπτικών συστατικών, γίνονται λίπασμα, κομπόστ.

 

Το λίπασμα περιλαμβάνει θρεπτικά συστατικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, στη γεωργία για να βελτιώσει την ποιότητα του εδάφους.

 

Η Βioaroma Crete έχει δεσμευτεί να ακολουθεί το πρότυπο της αειφόρου ανάπτυξης ακολουθώντας καθετοποιημένες ακολουθίες δράσεων ώστε να μπορεί να παρέχει ελεγμένα και υψηλής ποιότητας, 100% φυσικά και βιολογικά πιστοποιημένα προϊόντα.

 

Η φράση που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα μας είναι:

Καλλυντικά τόσο φυσικά ...που τρώγονται