Η Βioaroma Crete είναι μία βραβευμένη “ πράσινη “ εταιρεία, φιλική προς το περιβάλλον, με πρότυπο την αειφόρο ανάπτυξη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης από τον χημικό Μανούσο Πεδιαδίτη.

 

Τα προϊόντα της εταιρείας περιέχουν βιολογικά συστατικά οργανικά πιστοποιημένα σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο COSMOS και είναι φιλικά και για τους vegan. Δεν γίνονται πειράματα σε ζώα. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ τεχνητά χρώματα, συνθετικά αρώματα ή συστατικά ζωικής προέλευσης.

 

Το γεγονός ότι η μονάδα μας είναι καθετοποιημένη, μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα έναντι άλλων εταιρειών με οργανικά καλλυντικά παγκοσμίως μιας και έχουμε τον πλήρη έλεγχο από την πρώτη ύλη μέχρι και το τελικό προϊόν. Επιπλέον, σπουδαίο πλεονέκτημα της εταιρείας μας αποτελεί το γεγονός ότι τα προϊόντα μας πέραν του ότι είναι 100% φυσικά, είναι και κατά πλειοψηφία 100% οργανικά πιστοποιημένα. Τέλος, η μοναδικότητα της πρώτης ύλης λόγω των κατάλληλων κλιματολογικών συνθηκών και της ποιότητας του εδάφους, κάνει τα προϊόντα μας να ξεχωρίζουν.

 

 

Ιδρυτής της εταιρείας Bioaroma Crete είναι ο Μανούσος Πεδιαδίτης, ο οποίος έχει σπουδάσει Χημικός στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και είναι ο υπεύθυνος παραγωγής όλων των προϊόντων.

 

Η αγάπη του για την Ελλάδα και την Κρήτη ήταν το κίνητρο να ρισκάρει και να δραστηριοποιηθεί στην πατρίδα του στα δύσκολα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης βάζοντας το λιθαράκι του στην ανάπτυξη της χώρας.

 

“Ονομάζομαι Μανούσος Πεδιαδίτης και αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου ιδιοκτήτη της εταιρείας Bioaroma Crete με έδρα τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

 

Γεννήθηκα το 1982 και σε ηλικία μόλις 25 ετών ξεκίνησα τη δική μου επιχείρηση σε μια Ελλάδα όπου η οικονομική κρίση ήταν προ των πυλών. Χάρη στο πάθος μου για το επιχειρείν ξεκίνησα να υπηρετώ με συνέπεια και τόλμη το όραμά μου που δεν ήταν άλλο από το να διαφυλάξω και να προβάλλω την πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και κατ' επέκταση της Ελλάδας γύρω από τα αρωματικά φυτά.

Η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά του νησιού με ώθησε στην ενδελεχή έρευνα του σπάνιου αυτού φυσικού πλούτου, ενώ η επιστήμη που ακολούθησα μου έδωσε τα εφόδια για να προχωρήσω στην ανάπτυξη παραγωγή 100% φυσικών καλλυντικών χωρίς προσθήκη χημικών συντηρητικών και με πρωταγωνιστές τον δίκταμο και τον αλάδανο, τους δυο ταπεινούς γίγαντες της Κρήτης.”

Μανούσος Πεδιαδίτης

Χημικός, Ιδιοκτήτης

 

 

“40 αιώνες καλλυντικών”

Συνεχίζουμε μια παράδοση 40 αιώνων καλλυντικών πάνω στα πολύτιμα φυσικά συστατικά και στις φυσικές μεθόδους συντήρησης, όπως μας τα κληροδότησαν οι πρόγονοί μας οι Μινωίτες.

Οι συνταγές και οι μέθοδοι παρασκευής των προϊόντων μας βασίζονται σε μια μακραίωνη παράδοση 40 αιώνων του νησιού της Κρήτης. 

Οι Μινωίτες, έδωσαν τα φώτα τους στον παγκόσμιο πολιτισμό 4.5000 χρόνια πριν αναπτύσσοντας αξιοζήλευτες μεθόδους και τεχνικές απόλυτα συνυφασμένες με τη φύση και τον άνθρωπο.

Η Bioaroma Crete έρχεται πλέον να διαδώσει αυτόν τον πολιτισμό με απόλυτο σεβασμό στις αρχές των προγόνων μας.

Με τη συνεργασία αρχαιολόγων επιτύχαμε να αναδείξουμε σπάνια συστατικά τα οποία χρησιμοποιούνταν πριν 4000 χρόνια, όπως ο δίκταμος & ο αλάδανος. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης μελετήσαμε τις αρχαίες μεθόδους παρασκευής και φυσικής συντήρησης των προϊόντων καταλήγοντας σε προϊόντα χωρίς νερό και χωρίς χημικά συντηρητικά.

Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύουμε την τόσο συνυφασμένη με το φυσικό περιβάλλον αρχαία πολιτιστική μας κληρονομιά την οποία και κληροδοτούμε αναβαθμισμένη στις μελλοντικές μας γενιές.